Balzamiko

Žitná polenta z Alp

Žitná polenta, zapomenutý recept, který si zaslouží být znovu objeven. Není to ta klasická žlutá polenta, kterou všichni dobře známe. Ta dotazila do Itálie...

Houbová pánev s tofu

Tofu, pilíř rostlinné kuchyně, můj král, všestranné a výživné jídlo. Miluji ho a kupuji si jen přírodní druh bez přidaných aromat. Je to jídlo, které se ig...

Rizoto na balzamiku

Balzamiko není jen kondiment na saláty, ráda ho využívám při vaření, protože varem dostane perfektní nasládlou příchuť. A ta krásně kontrastuje s hořkou če...

Kakaové tofu

Připravte si netradiční dobrodružství na talíři! Kakaové tofu překvapí kombinací jemného tofu a výrazného kakaa – stojí za to vyzkoušet.

Podzimní tofu

S koncem léta se pomalu hlásí podzimní chutě – houby, čekanka a voňavé koření. V tomhle receptu se potkají s křupavým tofu a orestovanými mandlemi a společ...

Karamelizovaná rajčata

Karamelizovaná rajčata se většinou připravují v troubě, tento způsobe je ale rychlejší a výsledek je perfektní.

Mlsný lilek

Léto je ve znamení lehkých a rychlých receptů, jako je například tento. Takto připravený lilek si můžete dát jednoduše do placky nebo ho využít jako součás...

Rychlý polentový dortík

Rychlý a lahodný recept na letní slaný polentový dortík, bezlepkový, plný čerstvých bylinek a zeleniny.

Žlutý patizon na balzamiku

Lehké a voňavé letní jídlo plné barev i chutí! Žlutý patizon v kombinaci s fazolemi, kořením a kapkou balzamika vás mile překvapí svou harmonií. Skvělý tip...

Tempehové špízy

Vyzkoušejte šťavnaté tempehové špízy plné barevné zeleniny a chutí. Díky jednoduché marinádě si je zamilujete na první sousto – ideální zdravá volba pro le...

Cuketové sýrové rolky

Recept na cuketové sýrové rolky, který je rychlý a jednoduchý. Skvělá alternativa klasických občerstvení pro letní večery plné zeleniny a chutí.

Okurkové kopečky

Jednoduchý letní recept, do kterého vám jako zelenina postačí obyčejná okurka.