Bezlepková dieta

Karbanátky z quinoy a čočky

Karbanátky jsou oblíbeným pokrmem pro svoji jednoduchost, chuť i variabilitu. Zkuste tuto verzi z červené čočky a quinoy, vhodnou i pro bezlepkovou dietu.
107
16

Luxusní hrachová polévka s dýní

Hrachovka je naše oblíbená polévka. V téhle verzi nenadýmá, je rychle hotová a neskutečně dobrá. Do chladných nevlídných dnů hotové potěšení pro oko i mlsn...
48
8

Dýňová hořčice

Pikantní dýňová hořčice skvěle ladí například s pečenou zeleninou, tofu, seitanem nebo tempehem, rostlinnými párečky, karbanátky či rostlinnou sekanou. Můž...

Jarní závitky trochu jinak

Proč si neudělat jarní závitky v chladných měsících? Stačí drobná úprava a máme tu skvělou zimní verzi!

Semínkové hranolky

Křupavé kukuřičné hranolky plné chuti! Tento recept spojuje klasické polentové hranolky s bohatou směsí pěti druhů semínek, která dodá každému soustu neodo...
43
112

Bezlepkové pohankové lívance

Tak dobré a přitom bez mouky! Tyhle zdravé lívance jsou bez lepku, z pohanky a rýže s mrkví a ořechy. Jednoduchý recept, který potěší nejen vegany a bezlep...

Pečené kotlety z fazolí Cannellini bez lepku

Rychlé, bezlepkové a veganské. Fazolové kotlety, karbanátky nebo placičky. Můžete je nazvat jak chcete, je to prostě křupavá dobrota.
127
17

4 vymazlené pomazánky z podzimní úrody

Podzim s sebou přináší hojnou úrodu surovin na vaření – dýně, řepy, vlašské ořechy, křen a další dobroty. Pojďte si z nich vyrobit vymazlené podzimní...
39
13

3 nejoblíbenější světové podzimní polévky

Je tu podzim a s ním i ochlazení, únava, chřipky a úbytek energie. Pravý čas na podzimní polévky, které dodají energii, zasytí, uspokojí a zahřejí – ...

Špagety se “sýrovou” omáčkou

Jednoduchý a rychlý recept pro všechny příznivce těstovin. Chutné lehké jídlo, které budete mít rychle na stole a pochutná si na něm celá rodina. Recept je...

Quinoa s pečenou bylinkovou řepou

Pokud máte rádi červenou řepu, zkuste jí v této kombinaci. Jednoduchý talíř, s čerstvými bylinkami a quinoou.

Hustá mandlová polévka

Tato polévka je hustá, krémová, jemná, bezlepková, veganská a výborná. Lze ji připravit i s jiným druhem luštěniny, třeba s cizrnou.