Japonské recepty

Donabe s filetem s chutí moře

Chutný veganský “filet” s chutí ryb a japonskou omáčkou. Nejlepší je servírovat ho přímo v hrnci, kde se vařil. Stačí 20 minut a lahodný pokrm ...

Dýňové Donabe

Pokud milujete asijskou kuchyni, určitě si tento recept vychutnáte stejně, jako já. Je rychlý na přípravu a užijete si spoustu chutí a konzistencí.

Donabe s knedlíčky

Recept připravený v hrnci Donabe, který miluji. Ráda s ním vařím, ráda s ním jím, protože mi uchová jídlo horké až do posledního sousta. Jednoduchý a snadn...

Japonské Shishimai

Ideální pokrm pro milovníky japonské kuchyně, kteří hledají inspiraci na netradiční způsob přípravy zeleniny. Nechte se inspirovat a vyzkoušejte tento laho...

Tan Tan ramen bowl

Pokud potřebujete ohřát tělo a dopřát si něco výborného, tak doporučuji vyzkoušet ten recept. Dejte vědět jak vám chutnalo, protože já ho opravdu miluji.

Kewpie mayo – japonská majonéza jinak

Známá japonská majonéza Kewpie je sice k sehnání na různých e-shopech, ale složení není vůbec vábné. Glutamát, éčka, různá aromata a cukr. Moje verze je od...

Takikomi Gohan s Hijiki

Japonská rýže s mořskou řasou, zeleninou a dochucená tradičními ingrediencemi jako je mirin a saké. Naučte se připravit tento lahodný pokrm a objevte kouzl...

Dušený daikon

Máte rádi daikon? Jemný, měkoučký a s lahodnou omáčkou je to můj favorit. Doufám, že bude chutnat i vám.

Japonský mrkvový dressing

Tento japonský mrkvový dresink je dokonalým způsobem, jak do vašich salátů zakomponovat zeleninu navíc. S hedvábně hladkou strukturou, zářivou barvou a nád...

Zimní donabe

Zajímavý recept na zimní donabe plný zdravých ingrediencí jako je tofu, rýže a různé druhy zeleniny. Stačí smíchat ingredience, nechat vařit a pak si lahod...

Kuri Gohan rýže s kaštany

Kuri Gohan –  kaštanová rýže, japonské jídlo, velmi jednoduché a sezónní.

Zelený Ramen

Polévka Ramen je požitek. Dá se krásně obměňovat a tudíž není nikdy nudný.