- 1 cibule
- 1 lžíce oleje
- 0,5 balíčku kysaného zelí
- 1 lžíce škrobu + 3 lžíce studené vody
- 1 lžíce sladu nebo sirupu (není nutné)
- halušky
- 1/4 uzeného tempehu
- sůl
Jak připravit halušky se zelím a tempehem
- Scedíme si kysané zelí, propláchneme ho a pokrájíme na menší kousky.
- Zelí dáme do hrnce, nalijeme vodu, přidáme lžíci jablečného octa a dusíme cca 15 minut.
- Zelí zahustíme škrobem rozmíchaným v trošce studené vody.
- Chvilku provaříme, pokud je zelí kyselé, přidáme lžíci sladu nebo sirupu a vypneme.
- Na oleji si zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku se solí.
- Až je cibulka zlatavá, přidáme na kostičky pokrájený tempeh a společně ještě osmažíme.
- Vypneme.
- Smícháme halušky, zelí a tempeh s cibulkou. Zdobíme petrželkou.
Praktické
- Místo halušek můžete dát i uvařené těstoviny (např. fleky nebo kolínka).
- Místo klasického zelí můžete použít i zelí kedlubnové nebo cuketové.
- Tempeh můžete nahradit uzeným tofu.
PS: Stále jen občas něco zkoušíš uvařit?
Co se do toho pustit pořádně a vařit podle připraveného zdravého jídelníčku? Začínáme kurz Podzimní detox. Spravíme si postavu, odstresujeme se a nabijeme energií. Budeme o tebe 8 týdnů pečovat a podporovat tě na cestě k lepšímu zdraví.
Chci jídelníčky pro detox.
Komentáře
Výborné 👍
Ještě jsem si přidala klíčky a kimči
Výborné 👌