- 1 tofu natural (bílé)
- velký kus dýně (cca 3x tolik, co tofu)
- 1 cibule
- 1/2 hrnku vody
- 1 lžička umeocta
- 1 lžička jablečného octa
- 1 stonek tymiánu
- 1 stonek oregána
- olej
- sůl
Jak vyrobit chutnou veganskou vajíčkovou pomazánku
- Cibuli oloupeme a pokrájíme na větší kostky, stejně tak fotu a dýni (necháme slupku).
- V hrnci rozpálíme olej, dáme na něj cibuli, osolíme a restujeme.
- Přidáme dýni a také krátce orestujeme.
- Přidáme tofu, podlijeme troškou vody a dusíme pod pokličkou do změknutí dýně.
- Když je dýně měkká (píchneme vidličkou), tak vypneme, přidáme lístky z oregána a tymiánu a rozmixujeme.
- Podle potřeby přidáme vodu, aby se nám dobře mixovalo, ale přidáváme po troškách, aby z pomazánky nebyla omáčka.
- Podle chuti přidáme umeocet a jablečný ocet.

Naskoč do kurzu zdarma. Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví!
Chci začít

Kombinujeme
- Chuť pomazánky vynikne skvěle na kváskovém chlebu. Další možnost je namazat ji na tortillu, palačinku nebo na obilné placky.
- Doporučujeme k pomazánce přidat kopeček kvašené zeleniny.
Děti
- Tuto pomazánku mohou děti od 1,5 roku, ale šetříme dochucovadly, menším dětem je nedáváme vůbec.
PS: Přemýšlíš, co uvařit pro lepší postavu?
Nepřemýšlej 😊 Pojď něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskoč do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !
Komentáře
Testování nové pomazánky, byl to luxus 🙂
perfektní recept. moc děkuji. pomazánka byla vynikající s kváskovým živným chlebem. použila jsem máslovou dýni.