- 1 tofu natural (bílé)
- velký kus dýně (cca 3x tolik, co tofu)
- 1 cibule
- 1/2 hrnku vody
- 1 lžička umeocta
- 1 lžička jablečného octa
- 1 stonek tymiánu
- 1 stonek oregána
- olej
- sůl
Jak vyrobit chutnou veganskou vajíčkovou pomazánku
- Cibuli oloupeme a pokrájíme na větší kostky, stejně tak fotu a dýni (necháme slupku).
- V hrnci rozpálíme olej, dáme na něj cibuli, osolíme a restujeme.
- Přidáme dýni a také krátce orestujeme.
- Přidáme tofu, podlijeme troškou vody a dusíme pod pokličkou do změknutí dýně.
- Když je dýně měkká (píchneme vidličkou), tak vypneme, přidáme lístky z oregána a tymiánu a rozmixujeme.
- Podle potřeby přidáme vodu, aby se nám dobře mixovalo, ale přidáváme po troškách, aby z pomazánky nebyla omáčka.
- Podle chuti přidáme umeocet a jablečný ocet.
Kombinujeme
- Chuť pomazánky vynikne skvěle na kváskovém chlebu. Další možnost je namazat ji na tortillu, palačinku nebo na obilné placky.
- Doporučujeme k pomazánce přidat kopeček kvašené zeleniny.
Děti
- Tuto pomazánku mohou děti od 1,5 roku, ale šetříme dochucovadly, menším dětem je nedáváme vůbec.
PS: Jde zdravě hubnout a normálně jíst?
Pojď to zjistit! 😁 Tisíce lidí shodily 5 kg za 14 dní - zdravě, bez deficitu, dřiny a chemie. Jak to? Máme totiž chutný hubnoucí jídelníček, který tě zbaví zadržované vody a nastartuje tvůj metabolismus. Naskoč do letní výzvy a začni!
Komentáře
Opakování výborné pomazánky 🙂
Testování nové pomazánky, byl to luxus 🙂