4.5
- svazek zeleného chřestu (půl kila)
- 3 polévkové lžíce jemných ovesných vloček
- 1 litr zeleninového vývaru nebo horké vody
- rostlinná smetana
- umeocet
- olej
- 2 šalotky
- sůl
- na ozdobení: petrželka, gomasio
Jak uvařit chřestovou polévku
- Ohřejeme zeleninový vývar.
- Chřest očistíme a odřízneme zdřevnatělé stonky.
- Chřest nakrájíme na větší kusy, šalotku na kostičky.
- V hrnci rozpálíme olej, přidáme šalotku a trochu soli a společně chvilku restujeme.
- Do hrnce přilijeme ohřátý vývar a přidáme ovesné vločky a chřest a vaříme asi 15 minut.
- Vypneme oheň, rozmixujeme pomocí tyčkového mixéru do hladka.
- Přidáme trochu rostlinné smetany, dochutíme umeoctem a můžeme podávat.
- Ozdobíme zelenou petrželkou a posypeme gomasiem.
Praktické
- Zelený chřest se nemusí loupat, stačí odříznout zdřevnatělé konce.
- Konce se hodí do zeleninového vývaru.
- Polévku můžete uvařit i z bílého chřestu, ale ten je potřeba oloupat.
Děti
Polévka je vhodná pro děti od 1,5 roku, ale šetříme dochucovadly a solíme jen malinko.
PS: Jde hubnout a normálně jíst? Pojď to zjistit! 😁
Tisíce lidí s námi shodily 5 kg za 14 dní. Jak to? Máme totiž chutný hubnoucí jídelníček s výbornými recepty, videa, jemné cvičení - a živou podporu! Už za 2 týdny uvidíš výsledky. Mrkni na výzvu Hubneme do plavek a naskoč!
Komentáře
Minule byl recept na polevku ze zeleného chřestu a já zrovna musela zpracovat bílý , a dnes mám zase jenom zelený 😂♥️
Mnaaaaaaqaam ♥️
Polévka byla výborná.