- pekingské zelí
- červené shishito papričky
- česnek
- 1 cm nastrouhaného zázvoru
- čerstvá jarní cibulka
- olej
- 2 lžíce tamari
- 2 lžíce rýžového octa
- 1 lžička rýžového sirupu
- 4 polévkové lžíce vody
- 1 lžička kukuřičného škrobu
- sůl
Jak připravit Napa zelí po čínsku
- Bílou část zelí nakrájejte na kusy, zelenou část použijte na jiné recepty.
- Do pánve dejte nastrouhaný zázvor, prolisovaný česnek, shishito nebo jinou chilli papričku, přidejte zelí a orestujte. Po pár minutách přidejte čerstvou jarní cibulku a lehce osolte.
- Zálivku připravte smícháním tamari s rýžovým octem, rýžovým sirupem, škrobem a vodou.
- Za stálého míchání restujte zelí na středně vysokém ohni. Zelí musí zůstat křupavé, nemělo by se převařit.
- Jakmile má zelí správnou konzistenci, zvyšte plamen a zalijte omáčkou. Vařte, dokud omáčka nezhoustne a nepřilne na zelí.

Naskoč do kurzu zdarma. Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví!
Chci začít

Praktické
- Konzumujte teplé hned po uvaření.
- Pro verzi bez sóji použijte pohankovou, cizrnovou nebo hrachovou tamari namísto sójové.
- Používání celého zázvoru není pro naše trávení ideální. Jednou za čas se nic nestane, ale neděláme to pravidelně a už vůbec ne tam, kde již jsou nějaké požíte s trávením. Pro naše zažívání je vhodnější používat k dochucování pouze šťávu ze zázvoru, kterou získáme tak, že zázvor nastrouháme a vymačkáme do jídla.
Obměna
- Místo shishito můžete přidat jakoukoliv chilli papričku, výborně se hodí kajenský pepř nebo jalapeňo.
Děti
- Lehce pikantní jídlo nevhodné pro malé děti.
PS: Přemýšlíš, co uvařit pro lepší postavu?
Nepřemýšlej 😊 Pojď něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskoč do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !
Komentáře
Výborné, rychlé, dělala jsem z normálního zelí. Chuť podkreslena zázvorem. Zelíčko můžeme, určitě zopakujeme 😋
Po tomhle se mi stýskalo! Díky!