Domů > Zdravé recepty > Kondimenty

Baharat – směs koření Středního východu

Uvařeno
bez lepku
bez cukru

Baharat je aromatická směs koření používaná v arabských zemích, kde je oblíbená natolik, že je přítomna ve většině tamních každodenních receptů. 

Ingredience
  • 1 polévková lžíce koriandru
  • 1 malá lžíce černého pepře
  • 1 lžíce nového koření
  • 1 muškátový oříšek
  • 1 lžička skořice
  • 1 malá lžíce hřebíčku
  • 1 lžíce kmínu

Zdá se, že akné patří k věku dospívání. Ale co když je to všechno jinak a šlo by to i bez pupínků? Mrkněte na tento r...

Jak připravit domácí směs koření Baharat

  1. Vše dejte do mlýnku na koření a umelte na jemno.
  2. Uchovávejte ve skleněné, dobře uzavřené sklenici.
Jak začít s Jíme Jinak?
Naskoč do kurzu zdarma. Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví!
Chci začít

Praktické

  • Můžete klidně koupit a smíchat už mleté koření. Existují ale koření, která po umletí během krátké doby ztratí chuť, proto je lepší si je vyrobit doma.
  • Směs je poměrně aromatická, stačí proto do jídla přidávat malé množství.

Obměna

  • Jak se často u těchto směsí setkáváme, recept se může v jednotlivých zemích lišit.
  • Můžete si ho přizpůsobit vaší chuti, ubráním nebo přidáním množství koření, které vám vyhovuje.

    PS: Přemýšlíš, co uvařit pro lepší postavu?

    Nepřemýšlej 😊 Pojď něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskoč do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

    Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu? PS. Všechny fotografie v mých článcích a receptech jsou moje, nejsou stáhnuté z jiných webů, jsou to fotky jídel, které jsem připravila a fotila osobně.

    62 lidí už poděkovalo za článek.

    Komentáře

    Mila Beata
    25. 7. 2024

    Děkuji

    Mila Beata
    13. 8. 2023

    Rozhodne tam patří cumin – římský kmín !!!

    Ukázat další komentáře

    Vyzkoušejte také

    Libanonský hashweh jinak

    Toto tradiční libanonské jídlo je jednoduché na přípravu a má neskutečné aroma a vynikající chuť. Vyzkoušejte tuto jeho veganskou verzi a dejte vědět, jak ...

    Dukkah – egyptská směs koření

    Dukkah  je egyptská směs koření, která se v egyptské tradici podává s malou miskou extra panenského olivového oleje, kde se plochý chléb namočí a poté se p...

    Veganský parmazán

    Jednoduchý recept na veganský parmazán, kterým si můžete vylepšit omáčky, saláty, pomazánky a podobně.

    Veganská libyjská Shorba

    Tentokrát jsem se nechala inspirovat libyjskou shorbou, moje verze je ovšem oproti originálním receptu veganská. Příprava je velice jednoduchá a nezabere v...

    Etiopská žlutá čočka

    Velmi rychlý a praktický recept, kořeněné voňavé jídlo, které budete mít na stole během 15 minut.

    Řepový kečup

    Domácí kečup z červené řepy je skvělou alternativou ke klasickému kečupu – bez konzervantů, cukru a dalších nežádoucích přísad. Překvapí svou bohatou chutí...