Základní informace
Po zkoušení různých poměrů jednotlivých ingrediencí a způsobů zpracování jsem se dopracovala k tomuto postupu, který mi, co se týče chuti i konzistence, nejvíce připomíná bramborové knedlíky.
Ingredience a pomůcky
- 1 šálek jáhel
- 50g celeru
- 180g batátů
- kukuřičná mouka polohrubá
- umeocet
Postup
Dáme uvařit jáhly v poměru 1:3 v předstihu, aby byly zchladlé a dalo se s nimi pracovat. Do osolené horké vody dáme vařit oloupaný celer a batáty vcelku. Uvaříme do poloměkka asi tak 7 minut ať z toho není kaše a mírně zchladlé nastrouháme na jemném struhadle. Pokud máme jáhly z ledničky, zvlhčíme trochou vody ze zeleniny. Ochutíme asi lžičkou umeocta, zaprášíme moukou (mě to vycházelo asi 1 šálek) a vypracujeme tuhou hmotu gumovité konzistence. Z tohoto množství uděláme 2 velké šišky, zabalíme do vlhké utěrky a napařujeme 40 minut. Necháme chvíli zchladnout a krájíme nejlépe nití.
Praktické rady
Můžeme udělat i klasické noky a vařit ve vodě. Nebo uděláme placky a pečeme na sucho na pánvičce nebo v troubě.
PS: Jde zdravě hubnout a normálně jíst?
Pojď to zjistit! 😁 Tisíce lidí shodily 5 kg za 14 dní - zdravě, bez deficitu, dřiny a chemie. Jak to? Máme totiž chutný hubnoucí jídelníček, který tě zbaví zadržované vody a nastartuje tvůj metabolismus. Naskoč do letní výzvy a začni!
Komentáře
Ahoj,chci knedliky uvařit,ale máte mě uvedena mira- šálek….kolik to je? 250 ml hrnek? Zelenina je na gramy ale míra šálek mi nic neříká…hrneček na kávu????
Dík, za odpověď
Jarka
Bez batátu, ale s chia semínky, jako noky vařené přímo ve vodě a výsledek super😋.