Domů > Zdravé recepty > Kondimenty

Domácí směs koření Za’atar

Uvařeno
bez lepku
bez cukru

Tato směs koření a bylinek je velmi variabilní. Nezáleží jen na regionech, ale také na rodinách či kuchařích, kteří ji připravují a své recepty pečlivě tají, aby neprozradili složení surovin. Můj recept tajný není a níže objevíte moji verzi při respektování základních ingrediencí, které nesmí chybět. 

Ingredience
  • 2 lžíce sumahu (škumpy)
  • 2 lžíce bílých sezamových semínek
  • 2 lžičky semínek koriandru
  • 2 lžíce tymiánu
  • 1 lžíce oregana
  • 1 lžička soli
  • 1 lžíce majoránky

Před třemi lety  se nám maminka Jana svěřila s

Jak připravit domácí koření Zaatar

  1. Nejprve nasucho opražte sezamová semínka a 2 lžičky si nechte stranou.
  2. Nasucho opražte semínka koriandru.
  3. V misce dobře promíchejte tymián, oregano, sumah/škumpu, sůl a majoránku.
  4. Opražený koriandr a sezam namelte nahrubo.
  5. Přidejte je k bylinkám i s celými sezamovými semínky, která jste si nechali stranou a dobře promíchejte.
  6. Skladujte směs v dobře uzavřené nádobě.

Jak začít s Jíme Jinak?
Naskoč do kurzu zdarma. Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví!
Chci začít

Praktické

  • Budete potřebovat mlýnek na koření.

    Děti

    • Koření není pikantní.
    • Obsahuje nerozmixovaná semínka sezamu.

     

     

     

     

    PS: Přemýšlíš, co uvařit pro lepší postavu?

    Nepřemýšlej 😊 Pojď něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskoč do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

    Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu? PS. Všechny fotografie v mých článcích a receptech jsou moje, nejsou stáhnuté z jiných webů, jsou to fotky jídel, které jsem připravila a fotila osobně.

    33 lidí už poděkovalo za článek.

    Komentáře

    Tak když jsem udělala Dukkah, tak jsem se ještě dala do tohoto 😁 Povedlo se 😊 To bude vařeníčko 🥰 Děkuji 😊

    s.hemalova
    12. 9. 2023

    Tak jsem sehnala tu tajnou ingredienci…sumah…v potravinach Orient,Brno. Urcite bude i jinde v tomto typu prodejen.Uz mam namichano,diky

    Ukázat další komentáře

    Vyzkoušejte také

    Dukkah – egyptská směs koření

    Dukkah  je egyptská směs koření, která se v egyptské tradici podává s malou miskou extra panenského olivového oleje, kde se plochý chléb namočí a poté se p...

    Aromatická bylinková sůl

    Tato aromatická sůl vám prokáže velkou službu hlavně v zimě, kdy těch bylinek moc není. Léto je období bylinek, takže klidně sušte do zásoby. A až se zima ...

    Veganský parmazán

    Jednoduchý recept na veganský parmazán, kterým si můžete vylepšit omáčky, saláty, pomazánky a podobně.

    Domácí omáčka Teriyaki

    Tuto rychlou domácí Teriyiaki omáčku můžete použít jako dochucovadlo vašich asijských pokrmů. Budete jím mít během několika minut hotovou a v lednici vždy ...

    Sušené bylinkové dochucovadlo s vůní citrónu

    Připravte si zdravé a chutné domácí dochucovadlo bez éček a glutamátu, které využijete do všech možných pokrmů.

    Fazolový hummus s pečenou mrkví

    Vynikající pomazánka z fazolí a pečené mrkve, kterou můžete použít na pečivo, placky, ale také například jako dip k pečené zelenině.