Domů > Zdravé recepty > Pečivo

Manakeesh Zaatar jinak

Uvařeno
bez mléka
bez vajec

Tento chlebík je výborný k hummusu, různým pomazánkám, dušené zelenině. Můžete si ho také rozkrojit a plnit, vše podle vaší fantazie.

Ingredience
Na těsto:
  • 250 g mouky T1 nebo pšeničné celozrnné polohrubé mouky
  • 140 g sójového jogurtu řeckého typu
  • 25 g oleje
  • sůl
  • voda podle potřeby
  • 1 lžička prášku do pečiva bez fosfátů
  • 1/2 lžičky jedlé sody
  • 1 lžička citrónové šťávy
Na potření:

Lukáše jsem potkala na kurzu JJ. Přivedl svoji manželku a byl to právě on, kdo v jejich rodině změnu jídelnič...

Jak připravit libanonský chlebík s kořením Zaatar

  1. V míse smíchejte mouku, jogurt, prášek do pečiva, sůl, jedlou sodu, olej a citrónovou šťávu. Dobře promíchejte a poté postupně přidávejte vodu, abyste vytvořili velmi měkkou, ale tvarovatelnou směs.
  2. Odebírejte kousky těsta a rukama vytvořte placičky asi půl centimetru vysoké.
  3. Na pánev nalijte olej a dobře vymažte její povrch, vložte placičky do pánve, přikryjte pokličkou a na mírném ohni pečte tři minuty.
  4. Jak si v zimě dobít své životní baterie?
    Stáhni si z Jíme Jinak jídelníček pro regeneraci ledvin!
    Stáhnout 100% ZDARMA
  5. Zatímco se placky pečou, smíchejte v misce koření s extra panenským olivovým olejem.
  6. Po třech minutách pečení koláčky otočte a pokračujte další 3 minuty.
  7. Po upečení ihned potřete olejem ochuceným kořením a podávejte.

Praktické

  • Placičky konzumujeme teplé.
  • Pokud máte připraveno a namícháno koření, je to rychlovka.
  • Pokud si melete mouku doma v mlýnku, z celého zrna, prosijte ji 2-3x přes moučné síto, mouka pak bude méně hrubá, s těstem se bude lépe pracovat a pečivo bude křupavější.

Obměna

  • Místo olivového oleje můžete na potření placek použít jakýkoliv váš oblíbený zdravý olej.

Děti

  • Pro malé děti vynecháme koření.

 

PS: Co vařit v zimě pro dobítí svých životních baterií?

Stáhni si zdarma zimní jídelníček pro regeneraci ledvin. !

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu? PS. Všechny fotografie v mých článcích a receptech jsou moje, nejsou stáhnuté z jiných webů, jsou to fotky jídel, které jsem připravila a fotila osobně.

122 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Zkoušela jsem BLP variantu – dala jsem na třetiny rýžovou, pohankovou a tapiokovou mouku. Výsledek není tak nadýchaný, jak kdyby to bylo ze pšenice, ale ani to není nějaké hutné. Je to ale rozhodně moc dobré, nedělala jsem naposledy.
Příště dám pro lepší texturu ještě nabobtnalá chia.

Dobrý večer,chlebík jsem zkusila bez koření a ze špaldové celozrnné hladké mouky ,je výborný

Ukázat další komentáře
Schovat štítky

Vyzkoušejte také

Studené letní palačinkové rolky

Rychlé a lehké letní jídlo, které se hodí i jako pohoštění pro vaše hosty. Recept je velmi variabilní, náplň můžete obměňovat dle libosti a vykouzlit tak p...

Jáhelné kostky

Vypadá to jako sushi, ale není to sushi. Pokud si v kuchyni rádi hrajete, vyzkoušejte tuto netradiční slanou pochoutku, která se hodí i jako součást stolu ...

Fazolová pomazánka tří pepřů

Pokud máte rádi různé pomazánky, myslím, že tahle bude vám chutnat. Vychutnejte si ji třeba s kváskovým chlebem nebo plackami jako rychlou a zdravou svačin...

Rýžové kuličky Ammini Kozhukattai

Ammini Kozhukattai jsou rýžové knedlíčky vařené na páře. Jsou vhodné jako zdravá slaná chuťovka, skvěle se budou vyjímat na svátečním stole a můžete jimi p...

Klasická žampionová paštika

Žampionová paštika, vhodná jako zdravá svačinka ke kváskovému chlebu nebo třeba plackám. Lze ji také naředit a vykouzlit tak chutnou omáčku například k těs...

Slané Taiyaki

Tento improvizovaný recept, v Japonsku neexistující, se zrodil v mé kuchyni, protože tady se může stát cokoliv. Jednoduchý, kořeněný a lehce pikantní, k po...