Na těsto:
- 250 g mouky T1 nebo pšeničné celozrnné polohrubé mouky
- 140 g sójového jogurtu řeckého typu
- 25 g oleje
- sůl
- voda podle potřeby
- 1 lžička prášku do pečiva bez fosfátů
- 1/2 lžičky jedlé sody
- 1 lžička citrónové šťávy
Na potření:
- směs koření Zaatar
- extra panenský olivový olej
Jak připravit libanonský chlebík s kořením Zaatar
- V míse smíchejte mouku, jogurt, prášek do pečiva, sůl, jedlou sodu, olej a citrónovou šťávu. Dobře promíchejte a poté postupně přidávejte vodu, abyste vytvořili velmi měkkou, ale tvarovatelnou směs.
- Odebírejte kousky těsta a rukama vytvořte placičky asi půl centimetru vysoké.
- Na pánev nalijte olej a dobře vymažte její povrch, vložte placičky do pánve, přikryjte pokličkou a na mírném ohni pečte tři minuty.
- Zatímco se placky pečou, smíchejte v misce koření s extra panenským olivovým olejem.
- Po třech minutách pečení koláčky otočte a pokračujte další 3 minuty.
- Po upečení ihned potřete olejem ochuceným kořením a podávejte.
Stáhni si z Jíme Jinak jídelníček pro regeneraci ledvin!
Stáhnout 100% ZDARMA

Praktické
- Placičky konzumujeme teplé.
- Pokud máte připraveno a namícháno koření, je to rychlovka.
- Pokud si melete mouku doma v mlýnku, z celého zrna, prosijte ji 2-3x přes moučné síto, mouka pak bude méně hrubá, s těstem se bude lépe pracovat a pečivo bude křupavější.
Obměna
- Místo olivového oleje můžete na potření placek použít jakýkoliv váš oblíbený zdravý olej.
Děti
- Pro malé děti vynecháme koření.
PS: Co vařit v zimě pro dobítí svých životních baterií?
Stáhni si zdarma zimní jídelníček pro regeneraci ledvin. !




Komentáře
Zkoušela jsem BLP variantu – dala jsem na třetiny rýžovou, pohankovou a tapiokovou mouku. Výsledek není tak nadýchaný, jak kdyby to bylo ze pšenice, ale ani to není nějaké hutné. Je to ale rozhodně moc dobré, nedělala jsem naposledy.
Příště dám pro lepší texturu ještě nabobtnalá chia.
Dobrý večer,chlebík jsem zkusila bez koření a ze špaldové celozrnné hladké mouky ,je výborný