- 50g loupaných mandlí, nebo 4 lžíce mandlového másla
- 150g jáhel
- 2 polévkové lžíce sladu (případně kukuřičného nebo rýžového sirupu)
- deci kokosového mléka, nebo krému
- 4 lžíce mletého kokosu na posyp

Jáhly propláchneme pod horkou vodou, dáme vařit do horké vody asi 20-30 minut téměř do rozvaření. Hlídáme si vodu, aby se nevyvařila, jáhly hodně vypijí, když tak můžeme trochu horké vody přidat. Mandle opražíme na sucho na pánvi a rozmixujeme na co nejjemnější prášek až tekutou hmotu. Pokud máme mandlové máslo, tento krok odpadá.
Uvařené jáhly rozmixujme tyčkovým mixérem a vmícháme namleté mandle, nebo mandlové máslo, slad a kokosové mléko. Pokud je hmota moc hustá, přidáme trochu vody, nebo více kokosového mléka na zjemnění. Dáme do mističek, ozdobíme mletým kokosem. Podáváme teplý, nebo ho můžeme dát vychladit do ledničky, ale před konzumací ho doporučuji na chvilku vyndat předem ať není moc studený, toto zvlášť platí v zimním období.
PraktickéJáhly můžeme použít i uvařené z předešlého dne, stačí do nich přidat trochu horké vody a rozmixovat.
Výše uvedeným postupem můžeme získat opravdu hlaďounký krém, ve kterém není ani stopy po původním zrnu či mandli. Mixujeme-li kratší domu, máme krém s malými kousky.
Část krému můžeme obarvit karobem, získáme tak „čokoládovou vrstvu“. Zdobit můžeme semínky, oříšky, sušeným ovocem, případně udělat ještě jednu vrstvu z dušeného ovoce a agaru.
ObměnaMandlovo – kokosový krém můžeme připravit i ze všech ostatních obilovin či jejich kombinací, jako jsou kroupy, rýže….
PS: Jde zdravě hubnout a normálně jíst?
Pojď to zjistit! 😁 Tisíce lidí shodily 5 kg za 14 dní - zdravě, bez deficitu, dřiny a chemie. Jak to? Máme totiž chutný hubnoucí jídelníček, který tě zbaví zadržované vody a nastartuje tvůj metabolismus. Naskoč do letní výzvy a začni!
Komentáře
Naprosto skvělá dobrota ❤️děkuji za recept 🙂
Naprosto skvělý dezert! Luxusní náhrada krupicové kaše-ze zbytku jáhel, se skořicí a opraženými mandlemi.