Domů > Zdravé recepty > Dezerty > Sladkosti

Sušenky Garibaldi

Uvařeno
bez cukru
bez mléka
bez vajec

V Anglii si na těchto sušenkách pochutnávají už 160 let, vy si je nyní můžete připravit ve zdravější verzi bez cukru, mléka a vajec. 

Ingredience
  • 150 g mouky T2 nebo pšeničné celozrnné polohrubé mouky
  • 30 g slunečnicového oleje
  • 75 g rýžového mléka
  • špetka soli
  • 2 zarovnané lžičky prášku do pečiva
  • 130 g rozinek

Jak připravit plněné anglické sušenky Garibaldi

  1. Rozinky namočte asi na 10 minut do vody. Poté je vymačkejte a v kuchyňském robotu nasekejte nahrubo.
  2. Předehřejte troubu na 200°C.
  3. Zbytek ingrediencí smíchejte v míse. Výsledné těsto je měkké, nelepivé a snadno tvarovatelné.
  4. Těsto rozválejte za pomocí dvou pečících papírů. Moje rozválené těsto mělo rozměry 27×27 cm.
  5. Rozinky rovnoměrně rozprostřete na jednu polovinu těsta, přikryjte (opět pomocí pečícího papíru) druhou polovinou těsta. Lehce přitlačte a nakrájejte tvar sušenek.
  6. Pečeme na 200°C cca 15 minut, dokud povrch nezezlátne.
Jak začít s Jíme Jinak?
Naskoč do kurzu zdarma. Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví!
Chci začít

Praktické

  • Doba pečení bude záležet na vaší troubě.
  • Pro rozvalování těsta používejte pečící papír, ne mouku na podsypávání.
  • Náplň není třeba přislazovat, díky rozinkám je dostatečně sladká.

Obměna

  • Můžete vyzkoušet i ze špaldové mouky.

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let.

Pro zajímavost

  • Byly to oblíbené sušenky Garibaldiho. Když Garibaldi navštívil v roce 1854 Tynemouth, v severovýchodní Angli, na jeho počest a za jeho pomoci skotský výrobce vytvořil tento recept.

PS: Přemýšlíš, co uvařit pro lepší postavu?

Nepřemýšlej 😊 Pojď něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskoč do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu? PS. Všechny fotografie v mých článcích a receptech jsou moje, nejsou stáhnuté z jiných webů, jsou to fotky jídel, které jsem připravila a fotila osobně.

135 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Kateřina Balážová
4. 4. 2025

Vypadají luxusně. Zkoušel někdo v bezlepkové verzi prosím?

výtečné, právě si na nich pochutnávám😋😋 v jednoduchosti je krása.. díky👌

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Kolečka s makovou nádivkou

Recept na sladké plněné sušenky bez cukru, mléka a vajec pro milovníky máku. Tato kolečka jsou skvělá jako sladká svačinka, ke kávě nebo čaji a jako pohošt...

Anýzovo fenyklové sušenky

Recept pro milovníky jednoduchých a rychlých dezertů. Sušenky jsou velmi rychle hotové a vůně anýzu a fenyklu vám provoní kuchyň.

Sušenky se sušenými švestkami a čokoládou

Jednoduché a chutné sušenky, které se skvěle hodí k čaji nebo kávě, jako malá sladká svačinka nebo pohoštění pro hosty. Jejich příprava je jednoduchá a nez...

Kokosové hromádky (bez lepku)

Snadný a rychlý bezlepkový dezert, ve kterém nenajdete mléko, vejce ani cukr. Další varianta oblíbených hromádek, tentokrát v kokosové verzi.

Jablkový chlebíček

Vláčný a voňavý jablečný dezert zcela bez cukru a mléka, který si podle vaší chuti můžete ještě vyladit oblíbenou polevou.

Pistáciové sušenky bezlepkové

Tyhle sušenky jsou opravdu dílem okamžiku, takže během 15 minut máte na stole hotové domácí sušenky bez cukru, vajec, mléka i lepku. Pistácie, kardamom a c...